Suunnittelu yhdessä asiantuntevan kultasepän kanssa

Korun valmistamisen ensimmäinen vaihe on luonnostella asiakkaan ajatus paperille. Tässä vaiheessa käydään asiakkaan kanssa yksityiskohtaisesti läpi mitä materiaaleja valmistuksessa käytetään. Usein korun valmistaminen onnistuu täysin käsityönä eikä valmistamiseen välttämättä tarvita uusinta teknologiaa.

Korun tai sormuksen teettäminen saatetaan mieltää usein aikaa vieväksi ja kalliiksi. Kun hyödynnämme uusinta teknologiaa valmistuksessa ja hankimme raaka-aineet suoraan toimittajilta pysyy tuotteen hinta kohtuullisena useiden välikäsien jäädessä pois toimitusketjusta. Asiakas saa tuotteen suoraan valmistajalta eli meiltä. Sormuksen tai korun teettäminen tulee usein edullisemmaksi kuin vastaavan ostaminen suoraan korutiskistä.

3D-mallinnus mullistaa sormusten ja korujen muodot

Modernia teknologiaa edustavat tietokoneavusteiset 3D-mallinnus ja CNC-jyrsin, jotka olemme ottaneet käyttöön perinteisen kultasepän käsityön rinnalle monipuolistamaan ja nopeuttamaan korujen ja esineiden valmistusta. 3D-mallinnus ei aseta muodolle mitään rajoitteita. Sillä pystytään toteuttamaan erittäin vaativiakin muotoja.

Asiakkaalla on mahdollisuus nähdä valokuvantarkka kuva tuotteesta jo luonnosteluvaiheessa suunnitteluohjelmien avulla, vaikka tuotetta ei ole vielä konkreettisesti valmistettu. Tässä kohtaa voidaan vielä muokata yksityiskohtia tai muuttaa täysin tuotteen ulkonäköä.

Luonnoksesta vahamalliin 

Kun 3D-luonnos on valmis, siitä jyrsitään CNC-jyrsimellä aidon kokoinen ja muotoinen vahamalli, joka laitetaan kipsimuotin sisään. Vaha sulatetaan, valutetaan pois ja tilalle valetaan metallia.

Kone ei siltikään täysin poista käsityötä. Valetut tuotteet viimeistellään käsin – hiomalla, kiillottamalla, kaiverruksin ja jalokivi-istutuksin. Näin hyödynnämme uutta 3D-mallinnuksen teknologiaa ja yhdistämme sitä perinteiseen käsityöhön!

Kysyttävää korujen valmistuksesta? Ota rohkeasti yhteyttä!

Meillä valmistettuja koruja